STRAVIČNO UBISTVO U ZATVORU MALOLJETNIK ZAKLAO STARCA (83) SLOMLJENOM KAŠIKOM DOK SU CIMERI SPAVALI

Tinejdžer K. J. (17) iz Beograda usmrtio je ubodom slomljene kašike u vrat starca B. D. (83) iz okoline Uba, dok su se nalazili u bolničkoj sobi Kazneno-popravnog zavoda za maloljetnike u Valjevu.

Ubistvo se dogodilo u noći između subote i nedjelje u stacionaru valjevskog zatvora, gdje su se K. J. i njegova žrtva, obojica na izdržavanju zatvorske kazne, nalazili na liječenju.

Svjedoka, kako se saznaje, nije bilo jer su u vrijeme zločina trojica osuđenika, koji su se takođe nalazili u bolničkoj sobi, spavali, prenosi Srpskainfo.

– U snu je, po svemu sudeći, bio i B. D. koji je usmrćen tako što ga je, praktično, K. J. preklao slomljenom kašikom. Starac je, po svemu sudeći, nasumična žrtva tinejdžera koji je bio dugogodišnji štićenik Doma za za nezbrinutu djecu “Moša Pijade” u Beogradu, a u valjevskom KPZ se nalazio na izdržavanje dvogodišnje zbog teških krađa. Naime, tinejdžer je od ranije poznat po sklonosti samopovređivanju i povređivanju osoba koje su u njegovoj blizini, kao posljedica psihičke bolesti i trauma iz detinjstva. On i B. D. tokom izdržavanja kazne nisu bili u kontaktu, niti su u isto vrijeme smješteni u bolničku sobu, tako da se isključuje mogućnost nekog međusobnog sukoba kao povod za nasumučni napad, koji se završio smrću starca – objašnjava izbor Blica iz istrage.

K. J. je prije Doma za nezbrinutu djecu odrastao u hraniteljskim porodicama, s obzirom da mu je i majka bila osuđena na zatvor i to kao saučesnik u ubistvu rođenog sina, brata K. J, koga je zlostavljao muškarac s kojim je vanbračno živela.

Što se tiče ubijenog B. D, on je na izdržavanju kazne u zatvoru, u koji dolaze i punoljetni osuđenici sa kaznom do godinu dana zatvora sa područja Viših sudova u Valjevu i Užicu, bio zbog krivičnog djela prevare.

 

 

Crna hronika / Foto Ras Srbija

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79