Stručnjaci savjetuju da što prije očistite ptičiji izmet sa automobila

Mnogi od vas parkiraju automobile na otvorenom, a nije loše ukazati na jedan problem koji bi se mogao pojaviti.

Naime, ptičiji svijet ne spava, sa zimskih vikendica u Africi i Aziji vratile su se i selice pa ćete sve češće na vozilima pronalaziti tragove stabilnog rada njihovih probavnih sustava. Ptičiji izmet sadrži dušik koji je izrazito abrazivan prema modernim bojama na automobilima baziranima na vodi.

Zadrži li se duže na bojanim površinama automobila, izmet može napraviti veliku štetu, piše Revija HAK.

Boja može izblijedjeti, a to sigurno ne želite. Poželjno je obrisati ga što prije – po mogućnosti dok je još svjež. Naravno, nitko ne dežura ispred vozila čekajući bombardiranje ptičije eskadrile, ali kad uočite izmet odmah ga brišite.

Osuši li se, najbolje je koristiti specijalizirane autošampone koji imaju i zaštitnu komponentu, vosak. Ako to nemate, iskoristite šampon za kupanje ili sapun – bitno je samo što prije skinuti izmet.

Još jedan savjet – kad perete automobil u praonicama ne bi ga bilo loše zaštititi voskom. On će djelovati kao zaštiti sloj protiv ptičijeg izmeta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79