Foto: Fena
Struja ipak neće poskupiti: FERK odbio zahtjev Elektroprivrede BiH

Struja ipak neće poskupiti: FERK odbio zahtjev Elektroprivrede BiH


Regulatorna komisija za energiju Federacije Bosne i Hercegovine (FERK) danas u Mostaru nije razmatrala ponovljeni zahtjev JP “Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo” (EPBiH) za poskupljenje električne energije.

Vršilac dužnosti predsjednika FERK-a, Jasmin Bešo, izjavio je da je tačka uklonjena s dnevnog reda današnje sjednice zbog potrebe za dodatnim podacima od Elektroprivrede.

Član FERK-a Mile Srdanović podržao je ovu odluku, naglasivši da odbacuje insinuacije o bilo kakvoj drugoj pozadini ovog postupka.

Suprotno mišljenju Beše i Srdanovića, članica FERK-a Sanela Pokrajčić zagovarala je da se danas odluči o zahtjevu EPBiH. Ona je dostavljenu dokumentaciju ocijenila kao primjer kako zahtjevi trebaju izgledati.

Generalni direktor EPBiH, Sanel Buljubašić, prisustvovao je sjednici u Mostaru i izrazio nadu da će zahtjev biti usvojen na idućoj sjednici.Naglasio je važnost sigurnosti cijelog sektora, u kojem je EPBiH najveće poduzeće s najviše kupaca.
“Inputi stalno poskupljuju, a struja ima istu cijenu već 10 godina,” istakao je Buljubašić. Predloženo poskupljenje za kućanstva u sistemu EPBiH iznosilo bi do 10 posto.

Današnja sjednica vjerovatno je posljednja u trenutnom sastavu FERK-a, jer je za sutra zakazana sjednica Doma naroda FBiH na kojoj će biti potvrđen novi sastav FERK-a. S obzirom na to da aktuelni sastav nije odobrio povećanje cijena, očekuje se da bi to mogao učiniti novi sastav.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija