Student besramno tražio ljude da mu napišu diplomski rad: ‘Takvi nam trebaju, paraziti, klošari…’

Svako malo u studentskim grupama na društvenim mrežama naletimo na objave u kojima neko nudi ili traži usluge pisanja radova. Seminarski, završni, diplomski pa čak i doktorski rad na tržištu imaju svoju cijenu, a postoje čak i registrirane tvrtke koje se neslužbeno bave upravo tom djelatnošću, piše srednja.hr.

Danas je tako jedan student, pod svojim imenom i prezimenom, tražio osobu koja će mu napisati diplomski rad u području pravnih znanosti.

– Pozdrav ekipa, ima među vama osoba koji pišu diplomske radove radi se o radu na pravnom fakultetu? Ako ima koja dobra duša da ima viška vremena, volje i želje nek mi se javi u DM pa bumo vidli dalje, napisao je besramno u jednoj studentskoj grupi.

Ono što je uslijedilo vjerovatno nije očekivao. Tek mu je poneki student i to vidljivo iz zezancije odgovorio označivši prijatelja ili prijateljicu, dok su komentatori mahom osudili njegov postupak. Tako je jedan komentator rekao da je to “sramota”, a studentu poručio “napiši ga sam”, a potom mu obznanio i da će ga prijaviti. No, vrlog studenta to nije pokolebalo pa mu je i replicirao.

– Evo usr*l sam se od straha i kom buš me prijavil Udruženju Moralnih Studenata RH, napisao je uz nekoliko emotikona koji, doslovno, umiru od smijeha.

Prijavili ga fakultetu

Detaljno smo pregledali profile dotičnog studenta na društvenim mrežama. Uz ime i prezime te grad iz kojeg dolazi lijepo je i transparentno označio i na kojem faksu studira. Nekoliko minuta nakon iz opisa je njegova profila iščeznuo podatak o instituciji koju pohađa, a za koju navodno i treba rad iz pravnih znanosti.

Kako bismo provjerili cijelu situaciju, nakon objave ovog teksta kontakirali smo fakultet koji se spominjao u njegovu profilu. Upoznali smo ih s informacijom da postoji osoba koja se na društvenim mrežama predstavlja kao student tog faksa, a onda pod imenom i prezimenom pokušava kupiti diplomski rad; a one koji upravo čitaju ove retke podsjećamo da se ovom temom nismo počeli baviti ni jučer ni danas. Pratimo je već dugi niz godina. Topla preporuka za sve je da pročitaju naš tekst o tome zašto je, ne samo nemoralno već i krajnje glupo kupovati akademske radove, piše srednja.hr.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79