Studenti iz BiH učestvovali na takmičenju u izradi mostova od špageta

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru učestvovalo je 29 ekipa studenata građevine i arhitekture iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunije u izradi mostova od špageta.

Studenti koji su učestvovali na takmičenju, došli su iz različitih gradova: Beograd, Novi Sad, Novi Pazar, Kragujevac, Niš, Subotica, Mitrovica, Sarajevo, Tuzla, Zenica, Banja Luka, Mostar, Zagreb, Osijek, Rijeka, Podgorica, Temišvar, Skoplje, Sofia.

Pokazali su teorijska znanja u praktičnoj primjeni gradeći mostove od špageta, te razmjena iskustva i proširenje prijateljstva.

Druga generacija studenata koji su ove godine predstavljali Politehnički fakultet UNZE su studenti 4. godine odsjeka Građevinarsto: Beganović Nejra, Hodžić Kenana, Sikira Denijal i Trakić Haris, piše Zenicablog.

Studenti su osvojili 18. mjesto, pri čemu je njihov most izdržao opterećenje od 26,6 kg. Vratili su se sa bogatim iskustvom koje će prenijeti na naredne generacije, kako navode.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79