Studenti Medicine u Tuzli poručili svim političkim bojama: Dozvolite nam praktičnu nastavu!

Studenti u Univerzitetu u Tuzli svoju nastavu od kraja prošle i početka ove akademske godine obavljaju na online platformama.

Ipak, nezadovoljstvo studenata poraslo je nakon saznanja da će i sva praktična nastava biti održana online. Praktično, budući ljekari će časove iz interne medicine, hirurgije, ginekologije, porodične medicine i ostalih kliničkih predmeta slušati i ,,vježbati” preko svojih mobitela i laptopa.

Studenti su na adresu našeg portala već poslali jedan tekst u kojem su prozvali odgovorne da im omoguće praktičnu nastavu na adekvatan način. Dobili su odgovor da zbog epidemiološke situacije neće dobiti dozvolu za ulazak u zdravstvene ustanove u Tuzli.

Studenti medicine u Tuzli: Na kliničku praksu im ne dozvoljavaju oni koji krše preporučene mjere

Studenti su svjesni da je epidemiološka situacija postala složenija zbog aktuelne predizborne kampanje, čiji su učesnici sve češće i ljekari koji imaju akademsku karijeru. Iz tog razloga su odlučili djelovati na društvenim mrežama, dijeljenjem jedinstvenih parola prema svim političkim bojama kako oni nisu razlog da se sistem raspadne, već buduće kolege koje će ostati uskraćeni za znanje koje im je zakonski određeno.

Da li će ove simbolične poruke studenata uroditi plodom i da li će studenti dobiti kakvu-takvu praktičnu nastavu u ovoj akademskoj godini, ostaje da vidimo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79