Studenti se okupljaju ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo

Članovi Udruženja studenata “Studentskog centra” okupili su se danas na protestima ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loše situacije u studentskim domovima, kao i zbog lošeg načina ophođenja nadležnih prema ovoj populaciji.

“Studenti USSC-a više ne žele biti ti koji obaveze ispunjavaju na vrijeme dok drugi bahatim odnosom ne ispunjavaju svoje, a i kad ih ispune nanesu nam štetu.

Da bude interesantnije, upravo ovi drugi odlučuju o svemu, te pokušavaju dovesti do toga da se studenti ne pitaju apsolutno ništa. Stajemo na put takvom odnosu!

Više ne ide ovako! Za sveukupan loš i nemaran odnos prema studentima godinama unazad, pozivamo sve studente, a i sve građane koji zdravorazumski razmišljaju, da odbrane čast i dignitet studenata i zaustave totalni krah obrazovanja prema kojem nas vode naše vlasti”, navode iz Udruženja studenata Studentskog centra.

Zbog neisplaćivanja novca dobavljačima Javne ustanove “Studentski centar” menza polako ostaje bez hrane, a studenti uredno kupuju svoje bonove koje ne mogu iskoristiti.

“Ne dozvolimo više da se igraju s nama. Ne dozvolimo da naš novac i novac naših roditelja ode u višestruko skuplje plaćanje nego što plaćeno vrijedi, i da se nikad ne isplati. Ne dozvolimo da godine obrazovanja ne vrijede ništa. Ne dozvolimo da se nefunkcionalnost vlasti i njenih ustanova odražava na nas. Nemojte baciti obrazovanje uzalud. Dosta smo osporavani, mi treba da budemo budući nosioci ove države, a ne da sa diplomama gledamo kako nam drugi sudbinu određuju”, navode.

Podršku su im najavili i članovi Studentskog parlamenta UNSA, prenosi N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79