Studenti Univerziteta u Tuzli najavili proteste: Kafići i restorani nastavljaju raditi, a mi idemo u “lockdown”!

Odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, koje je danas potvrdila Vlada Tuzlanskog kantona, na univerzitetima, visokoškolskim ustanovama, u srednjim školama i osnovnim školama za razrede od 6. do 9. se prelazi na novi model online nastave o čemu smo već pisali.

Zbog prelaska na online nastavu koja bi se na Univerzitetu u Tuzli trebala održavati putem platforme “G suite for education”, danas su reagovali iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, koji je nezadovoljan ovom odlukom najavio hitnu sjednicu svog Predsjedništva, na kojoj bi se odlučivalo o izlasku na proteste.

– Posebno nas je iznenadila i razočarala izjava ministra Barakovića da kafići i restorani nastavljaju raditi a da Univerzitet u Tuzlu ide u “lockdown”. Poštovana gospodo, budite svjesni činjenice da ako iko poštuje pravila fizičke distance i ostale preporučene epidemiološke mjere – to je Univerzitet u Tuzli. Dosta nam je više ponižavanja i afera, da gledamo kako nam državu uništavaju svi redom od političara, dosta nam je “plave vakcinacije u stranim zemljama”, dosta nam je mrkih lica na studentskim službama, dosta nam je profesora koji jedva čekaju da ne rade, da se iživljavaju na studentima, da danas objave sutra je ispit, dosta nam je da urušavate sistem obrazovanja, da se igrate studentima kao “pijunima” dosta nam je NEMOĆI koju nam servirate iz dana u dan – a to ćemo Vam i prezentovati. Rijetki su profesori koji su stekli poštovanje od studenata, ali i oni šute kad su ovakve stvari u pitanju. Iz zemlje odlazimo jer SVI VI nam boravak u njoj otežavate, ubijate nam nade i prije nego se jave, nepotizmom, korupcijom i surovim odlukama u interesu partija/stranka/pokreta uništavate nevinu mladost države Bosne i Hercegovine – navedeno je između ostalog u obavijesti Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, koje su objavili na svojoj Facebook stranici.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79