Studentica koju tuži grad Banjaluka: Kako da znam da neću proći kao Dragičević

Nisam očekivala da student koji se bori za istinu dobije kaznu 180.000 KM, kao da sam kriminalac. Ja sam o toj sumi samo čitala u knjigama, kazala je u petak Anja Grubačić, jedna od tri osobe koje je Grad Banja Luka tužio zbog štete od 178.445 KM zbog, kako su naveli, onemogućavanja proslave Nove godine.

“Kako da objasnim majci koja je 200 kilometara daleko da sam ja sigurna u Banjaluci, da neću proći kao David (Dragičević)”, dodala je Grubačić.

Grad Banja Luka tuži organizatore skupa “Pravda za Davida” za 178 hiljada KM

Pored nje, tuženi su Pavle Knežević i Bojana Gajanović, koji su i podnijeli zahtjev za održavanje tadašnjeg skupa za koji gradske vlasti tvrde da je uzrokovao milionsku štetu, jer je organizovan neposredno pred proslavu Nove godine zbog čega su manifestacije otkazane.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić smatra da su te osobe vezane za PDP, a ne za “Pravdu za Davida”.

“Ne znam da su to troje mladih ljudi pripadnici ‘Pravde za Davida’, oni su bili formalni organizatori skupa 30. decembra 2018. godine. Mislim da je njihova veza sa PDP-om, a ne sa grupom ‘Pravda za Davida’, bar su se tako deklarisali, a tuženi su za nanesenu konkretnu štetu Gradu, jer je toliki iznos bio što od sponzora, što od Grada za neodržane koncerte”, rekao je gradonačelnik.

Pavle Knežević odbacio je optužbe Radojičića ustvrdivši da nikada nije bio član PDP-a.

“Jesam organizovao protest u znak podrške ‘Pravdi za Davida’. Bio sam na Trgu Krajine od 18 do 20 sati i u tom periodu nije bilo incidenata. Kao organizator nisam pozvao na šetnju. Nisam član PDP”, zaključio je Knežević.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79