Studentica Medicine iz Tuzle pokrenula vlastiti biznis

Sve je veći broj mladih u Bosni i Hercegovini koji postepeno, ali odlučno koračaju ka pokretanju vlastitih biznisa. Među njima je i dvadesetjednogodišnja Lejla Halilović iz Tuzle.

Lejla je inače studentica Medicinskog fakulteta, a za naš portal je ispričala o kakvom biznisu je riječ te koliko je bitna podrška u donošenju ovakve odluke.

”Ideja je došla vrlo spontano. Kroz vlastito iskustvo sam osjetila potrebu za nečim novim, nečim nesvakidašnjim. Kroz srednju školu i fakultet sam skupila znanje i vještine kako i na koji način pripremiti preparate koji su izuzetno djelotvorni i efikasni. Prvenstveno sam pripremala preparate za vlastite potrebe kako bih sama sebi riješila problem akni. Shodno znanju stečenom tokom školovanja odlučila sam se na ovaj korak kako bih pomogla svim ljudima koji imaju bilo kakav problem na koži u vidu suhe, oštećene kože, ali i kožnih bolesti”, objašnjava Lejla.

Kaže da je još uvijek sve u vidu kućne radinosti, a za sada posjeduje liniju proizvoda za dnevnu njegu koja uključuje eliksir, dnevnu kremu, kremu protiv bora i melem.

”Također pravim personalizovane preparate shodno stanju kože. Proizvodi su isključivo na prirodnjoj bazi na bazi manga što predstavlja novitet na našem tržištu”, kaže ova mlada djevojka.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, svjesna je da mnogo mladih napušta ovu državu u potrazi za boljim sutra. Oni koji ostaju i pokušavaju pokrenuti vlastiti biznis su na raskrscini života, a kako kaže, ideju je teško realizovati, ali negdje se mora početi.

”Kao neko ko pokreće vlastiti biznis i krećem od malog želim da se obratim svim mladim ljudima koji imaju ideje da, na bilo koji način i bez straha to i pokušaju realizovati. Tu sam za sve mlade ljude sa planovima i idejama, da ih podržim i pružim ruku u svakom smislu jer ovaj tamni vilajet u kome se nalazimo mora jednom osjetiti tračak svjetla. Naša budućnost je u rukama mladih”, ističe Lejla.

Kada su u pitanju njeni planovi za budućnost, Lejla je ambiciozna.

”Ovo je još uvijek početak jednog biznisa koji je isključivo mala i kućna radinost. Shodno potražnji mojih proizvoda planovi su da se napravi jedan lanac između proizvođača i potrašača. Moja želja je s obzirom na kvalitet proizvoda da se ovo raširi u pravi biznis gdje bi naši mladi ljudi imali priliku da ostvare svoje ideje unutar Ocean Cosmeticsa i gdje bi svi imali uzajamnu korist”, zaključuje Lejla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79