Studentica u Sarajevu šeta cuke za 15 KM po danu: Na FB kažu da je to skupo?

Studentica Veterinarskog fakulteta u Sarajevu odlučila je svoju ljubav i svoje znanje prema životinjama iskoristiti na najbolji mogući način.

Mlada djevojka objavila je svoje usluge čuvanja maca kao i šetanje pasa na društvenim mrežama, a njen post izazvao je lavinu komentara, piše Crna-Hronika.

“Nudim usluge čuvanje mačke u vašem stanju – 10 KM na dan sa vašom hranom, i šetanje pasa – 5 KM po satu.

Iako do sada nisam čuvala tuđe ljubimce, imam svoju mačku već 9 godina ( mačka nije sa mnom u ovom stanu) i šetala sam i ranije pse, tako da mogu obećati da će vas ljubimac imati svu moguću pažnju i brigu, a meni ce služiti kao podsjetnik za šta se školujem”, napisala je mlada studentica.

Na njen post oglasili su se ljubitelji životinja koji tvrde da su ove usluge skupe?

“15 km dan? Pa nije slon”, “Skupo ti je 15 KM dan, ja za cuke plaćam 10 KM a većinom je 20 za cuke da ti dođe na adresu po psa i vrati ga na adresu i extra smještaj i šetanje psa. Ne razumijem kako tako odmah nadignete cijene, lijepo je što želiš zaraditi, ali imaj malo obzira, što kaže ova žena nije slon. Oko mačke stvarno nemaš posla. 10 KM dan je maximum. Toliko je studentica počinjalo sa sličnom poslovima, šetanje pasa, bome cijene su previsoke i jel misliš da su uspjele, nisu. 10 KM dnevno za mačku je ok, a 15 KM onda tu obezbijediš hranu i dođeš po mačku na adresu i vratiš je, jer u 20 KM za čuvanje psa sa noćenjem, ne samo dnevni boravak, uključena i hrana i prevoz”, kritikovali su jedni djevojku.

Drugi su pohvalili njenu ideju tvrdeći da je jeftina i da se slične usluge vani skuplje naplaćuju.

“Trebate doći u inostranstvo i vidjeti da je 30€ dan . Poslije životinje je potrebno očistiti stan”, “Svugdje su sad te cijene, djevojka hoće pošteno da zaradi i svaka joj čast”, “Nije skupo, čak i jeftino treba se posvetiti cijeli dan, da ljubimcu ništa ne fali, svaka vam čast”, pišu drugi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79