Studentima ponuđena vakcina Astra Zeneca: Niko do sada nije došao

U Studentsku polikliniku u Kragujevcu, u kojoj je omogućena vakcinacija bez zakazivanja, do sada nije došao nijedan student kako bi primio vakcinu proizvođača “AstraZeneca”.

Studenti su o vakcinaciji koja je juče počela informisani u studentskim domovima i na Univerzitetu, preko studentskih predstavnika.

U Domu zdravlja pretpostavljaju da je u problem u izboru vakcine “AstraZeneca”, koja je trenutno jedina dostupna za prvu dozu imunizacije u Kragujevcu, prenosi N1.

Portparolka Doma zdravlja Danijela Petrović rekla je da je tu vakcinu do sada primilo 2.000 građana Kragujevca i dodala da nije bilo neželjenih efekata.

Danas je u tom gradu nastavljena revakcinacija vakcinom “Sinofarm”, “Sputnjik Ve” i “Fajzer”, a u Domu zdravlja navode da će prvom dozom “Fajzerove” vakcine sutra biti vakcinisano 240 građana.

U Domu zdravlja očekuju nove isporuke vakcina za oko 200 meštana okolnih sela, zaposlene nekoliko velikih kompanija u Kragujevcu i građane koji su se prijavili preko romskih udruženja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79