Studentima u Tuzli ukradeno više od 20 pari patika: Šteta preko 2000 KM

Portalu Crna hronika javila se grupa nezadovoljnih studenata iz Tuzle kojima su jutros u ranim jutarnjim satima ukradene patike u Studentskom domu u Tuzli.

Navodno su se i ranije dešavale sitne krađe gdje su studentima nestajali parfemi, deterdženti i slične stvari manje materijalne vrijednosti. Ovaj put, krađa je poprimila mnogo veće razmjere.

– Probudio sam se i želio ići na fakultet, ali ispred sobe na polici nisam našao svoje patike. Ubrzo sam shvatio da se i drugim studentima desilo isto, priča nezadovoljni student.

Studenti su se željeli obratiti direktoru Studentskog doma, ali su saznali da je na godišnjem odmoru. Pozvali su policiju koja je ispitala sve studente kojima nedostaje obuća kao i uposlenike doma, a zatim je policija napustila dom nakon što je napisan izvještaj.

Studenti su samoinicijativno željeli da se pregleda svaka soba u domu jer su sumnjali da se patike ipak nalaze u prostorijama studentskog doma.

Jedan od zaposlenika doma otvorio je sve sobe, izuzev jedne prostorije za koju je tvrdio da nema ključ. Studenti su odlučili da provale vrata od navedene prostorije gdje su pronašli sve svoje patike.

Policija je zatim podijelila ukradene patike i tako se cijela priča završila.

Među studentima vlada panika i bezbroj pitanja na koje nemaju odgovore i traže od nadležnih organa da se ovoj situaciji posveti više pažnje i detaljnije istraži.

Ko je otuđio više od 20 pari patika? Zašto im nisu željeli otvoriti sobu u kojoj su patike bile skrivene? Da li će se nešto poduzeti po ovom pitanju? Da li je tačno da u domu ilegalno žive studenti koji nemaju pravo na dom?

Nadamo se da će pritisak javnosti biti dovoljan da se ova situacija detaljnije istraži i da studenti u budućnosti mogu mirno spavati u prostorijama studentskog doma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79