Suad, Enver, Abdulah i Almedin ove godine na pješačkom pohodu u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

Trojica Bosanaca koji su nastanjeni u zemljama Evropske unije, jedan u BiH, u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i okolini ove 2023. godine krenut će pješke iz Haga put Potočara. Sva četvorica su preživjeli genocid te, kako kažu, bar na ovaj način žele da doprinesu kako bi se sjećanje na ovaj događaj očuvalo od zaborava.

Pohod polazi 09. aprila, 2023. godine ispred zatvora u Den Haggu, gdje su svoje presude za zločine čekali Ratko Mladić, Radovan Karadžić i ostali, a koji su osudženi na na preko 1200 godina zatvora.

Pohod će, kako nam je u razgovoru kazao Suad (Mikan) Pašalić, trajati tri mjeseca. Sam dolazak u Nezuk planiran je nekoliko dana prije zvaničnog “Marša mira“ Nezuk – Potočari 2023., gdje će se pridružiti ostalim učesnicima koji kreću iz Nezuka.

Preživjeli genocida, Suad (Mikan) Pašalić, Enver (Edo) Musić, Abdulah (Dule) Halilović (živi u BiH), Almedin (Limeni) Bećirević ove će godine pješke od Haga da krenu put Potočara, a zajedno uz njih i Samir Šišić iz Cazina koji se dobrovoljno javio da bude logistička podrša na pohodu prema Potočarima.

U narednom periodu više informacija o ovom događaju piše Ilijaš.net

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79