(VIDEO) Suad naslućivao da će se nešto desiti?

Jake policijske snage od jutros su prisutne na području Podorašca kod Konjica, gdje tragaju za 43-godišnjim Edinom Gačićem, koji se sumnjiči da je rano jutros iz vatrenog i hladnog oružja ubio 39-godišnjeg oca troje djece Sauda Sultanića.

Kako nam je potvrdio dežurni tužilac koji rukovodi istragom ovog zločina, dosad su pretražene dvije lokacije za koje se sumnjalo da bi se ubica na njima mogao sakrivati, ali to nije polučilo rezultat, pa se nastavlja dalje sa pretragom terena.

Osim pripadnika PU Konjic, te istražitelja krim-policije, na terenu je i Jedinica za specijalističku podršku MUP-a HNK.

Sumnja se da je ubica naoružan i opasan, a s obzirom na brutalnost zločina koji je počinio mještani su u strahu.

Podsjećamo, prema dosad prikupljenim informacijama, ubistvo se dogodilo jutros u 7.30 sati, nedugo nakon što je Sultanić otvorio prodavnicu, koju drži zajedno sa svojim prvim rođakom.

Ubica je odmah s vrata u njega pucao iz vatrenog oružja, po svemu sudeći puške, te mu je prišao i hladnim oružjem, najvjerovatnije nožem, zadao mu ubod u vrat. Nezvanično, ubica je u Sultanića ispalio tri metka.

UŽIVO IZ KONJICA | Policija u potrazi za naoružanim ubojicom

UŽIVO IZ KONJICA | Policija u potrazi za naoružanim ubojicom

Gepostet von Bljesak.info am Montag, 4. Februar 2019

Nezvanično se moglo čuti i da su ubistvo snimile kamere videonadzora, ali nam to niko zvanično nije želio potvrditi.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić kazao nam je da je policija “u posjedu određenih materijala, koje koristi za istragu, ali da te informacije zasad ne može podijeliti sa javnošću”.

Prodavnica se, inače, nalazi tačno prekoputa lokalne osnovne škole, a ubistvo se dogodilo u vrijeme kada djeca dolaze na nastavu, što je dodatno uznemirilo stanovništvo.

Motiv ovog zločina još nije poznat, ali se ističe jedan detalj, koji se danas prepričavao u Podorašcu, a koji je potekao od izvora bliskih familiji ubijenog. Naime, mještani su danas pričali kako je Sultanić na neki način predvidio da će se nešto loše desiti.

On je sinoć, navodno, vidio Gačića kako hoda oko prodavnice sa torbom na leđima. Navodno je svoje sumnje jutros kad je pošao na posao podijelio sa suprugom, kojoj je kazao da će “onaj nekoga ubiti danas”.

Mještani za ubijenog Sultanića, iza kojeg su ostali supruga i troje djece, imaju samo riječi hvale.

S druge strane, od ubice, koji se u Brđane doselio prije otprilike pola godine, svi su strahovali, nakon što se saznalo da iza sebe već ima dva ubistva, kao i da je, navodno, psihički nestabilan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79