Subota u Mostaru: Jedna osoba ozlijeđena, oštećeno 10 službenih vozila

Subota u Mostaru: Jedna osoba ozlijeđena, oštećeno 10 službenih vozila


Mostarski gradski derbi obilježila je vrijedna pobjeda Zrinjskog nad Veležom ali i nesretne scene koje smo vidjeli nakon same utakmice.

Nakon posljednjeg zvužduka suca Irfana Peljte, dio Ultrasa ušao je u sukob s policijom koja je osiguravala utakmicu. Zabranili da ih se slika i snima

Kako doznajemo, prije same utakmice, predstavnici Ultrasa fotoreporterima su zaprijetili da ih ne smiju fotografirati na tribinama.

Pojedini Ultrasi su izrevoltirani činjenicom da ih zaštitar snima najprije napali njega, a zatim su na stadionu počeli gađati policiju bocama, letvama i kamenjem, a policija je upotrijebila suzavac, javio je reporter Hercegovina.info.

@crnahronikainfoNeredi u Mostaru: Ultrasi se sukobili sa policijom♬ original sound – CRNA Hronika

Najviše su stradali specijalci iz Konjica i MUP-a ŽZH, koji su bili prvi na udaru. Oni su u samoobrani upotrijebili suzavac od kojeg su kašljali i igrači, novinari, te članovi Zrinjskog.
Demoliran štand sa kokicama

S druge strane na ulaz za publiku upadaju domaći specijalci i počinju obračun s onima koji su se zatekli tu, kao i onima koji su već izašli van stadiona.

Neredi su se nakon toga preselili na obližnji parking prostor pored stadiona, no vrlo brzo su se smirili i nije došlo do većih incidenata. Oštećeno je više službenih policijskih vozila, nekoliko putničkih vozila, demoliran štand s kokicama Udruge Down sindrom Mostar, a najmanje jedna osoba je ozlijeđena.

Autobus sa igračima Veleža izašao je iz kruga stadiona nakon pregovora policije i huligana, a na njega je prilikom napuštanja stadiona bačen jedan kamen kao i jedna boca.

Od MUP HNŽ smo pokušali dobiti broj uhićenih no do zaključenja ovoga teksta nismo ga uspjeli dobiti.

Oglasio se i gradnačelnik Mostara Mario Kordić koji je krivcem za nerede označio “neodgovornog pripadnika zaštitarske službe”, te pozvao na sankcioniranje neodgovornih pojedinaca.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija