SUBOTA U SARAJEVU: PLJAČKE, RAZBOJNIŠTVA, HAPŠENJA KRADLJIVACA AUTOMOBILA

Subota u Sarajevu bila je izuzetno burna ako je suditi po izvještaju koji je stigao od sarajevske policije. Opljačkana su dva supermarketa, izvršeno razbojništvo nad Sarajkom, a uhapšena su i dva kradljivca automobila.

Dana 1. 12. 2018. godine oko 17:40 sati, u prodavnicu “Amko Comerc”, u ulici Bistrik broj 12, općina Stari grad, od strane jednog NN lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad radnicama A.A. i F.M. iz Sarajeva, kojom prilikom je otuđena neutvrđena suma novca. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku izvršioca istog, prenosi Radiosarajevo.

Samo dva sata kasnije opet je opljačkan “Amko Comerc”. Dana 1. 12. 2018. godine oko 20:00 sati, u prodavnicu “Amko Comerc”, u ulici Vrbanjuša broj 66, općina Stari grad, od strane jednog NN lica, uz prijetnju nožem, izvršeno je razbojništvo nad radnicama K.E. i M.A. iz Sarajeva, gdje je otuđena neutvrdena suma novca. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku izvršioca istog.

Dana 1. 12. 2018. godine u 18:15 sati, policijski službenici Četvrte PU- Odjeljenje Dobrinja, lišili su
slobode lica H.A. rođen 1995. godine iz Sarajeva, i K.D. rođen 1996 godine, iz Sarajeva, zbog
postojanja osnova sumnje da su počinili tešku krađu vozila marke Audi A6, koje je dana 27. 10. 2018. godine otuđeno sa područja općine llidža. Pomenuto vozilo je od strane policijskih službenika pronađeno dana 0l.l2.20l8.godine bez pripadajućih reg. oznaka, na području općine Novi grad.

Oko 21,45 sati, u ulici Zmaja od Bosne broj 34, općina Novo Sarajevo, od strane tri NN lica, upotrebom fizičke snage izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad K. A. iz Sarajeva, gdje je otuđena tašna sa ličnim dokumentima. Izvršenim krivičnim djelm oštećena je zadobila teške tjelesne povrede konstatovane na KUM KCUS Sarajevo, nakon čega je otpuštena na kućno liječenje.

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79