Sud BiH odbacio žalbe Tužilaštva u predmetu “Black Tie 2”: Osumnjičeni ostaju na slobodi

Vanpretresno vijeće Suda Bosne i Hercegovine odbilo je žalbe Tužilaštva BiH u vezi s predmetom “Black Tie 2”, potvrdivši time odluku o puštanju na slobodu sedam osumnjičenih uz mjere zabrane.

Među njima je i poznati sarajevski biznismen Gordan Memija, čije je puštanje na slobodu izazvalo pažnju javnosti, kako saznaje portal Avaz.ba.

Tužilaštvo BiH tražilo je od Suda da poništi prvostepeno rješenje i odredi pritvor za sedam osoba, uključujući Harisa Behrama, Tarika Zulovića, Mirsada Skopaka, Maka Šemšića, Emira Sarića i Smaila Šikala.

Međutim, njihova žalba nije usvojena, i svi navedeni ostaju na slobodi pod određenim mjerama zabrane.

Zanimljivo je napomenuti da se Tužilaštvo nije žalilo na odluku o puštanju na slobodu policijskih službenika Federalne uprave policije (FUP), uključujući i direktora FUP-a, Vahidina Mujića.

Podsjećamo, u okviru policijske akcije “Black Tie 2” koja je provedena 22. aprila, ukupno je uhapšeno 23 osobe. Od toga je troje zadržano u pritvoru, dok je za 15 osoba Sud odlučio da ih ne zadržava u pritvoru, unatoč zahtjevu Tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79