Sud BiH odbio žalbu Tužilaštva na ukidanje mjera zabrane Novaliću, Solaku i Hodžiću

Sud BiH je odbio žalbu Tužilaštva BiH o ukidanju mjera zabrane premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku firme Srebrena malina Fikretu Hodžiću, osumnjičenim aferi Respiratori.

Fadil Novalić

Fadil Novalić Foto: Avaz

Ova žalba Tužilaštva je uslijedila nakon što sudija Suda BiH za prethodni postupak ukinuo mjere zabrane osumnjičenim.

Fahrudin Solak

Fahrudin Solak Foto: Avaz

Nakon te odluke iz Tužilaštva BiH su istakli da su ranije mjere zabrane izrečene od strane Suda BiH po službenoj dužnosti, a ne po njihovom prijedlogu te naveli i to da je Sud BiH u potpunosti propustio utvrditi da li su mjere zabrane ispunile svrhu radi kojih su izrečene.

Fikret Hodžić

Fikret Hodžić Foto: Arhiv

Mjere zabrane su, kako smo već objavili, istekle i četvrtoosumnjičenom u istom predmetu direktoru Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandru Zolaku.

Novalić, Solak, Hodžić i Zolak se, kao što je poznato sumnjiče za uvoz 100 respiratora iz Kine u BiH u vrijednosti od 10,5 miliona KM prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79