Sud BiH: Odlučili smo da pustimo na slobodu švercere droge, skupocjenih automobila i oružja

Veljko Ugrenović, Mladen Grbić, Savo Dragišić, Saša Vidović, Filip Munjeran, Gordan Gvozden, Dražen Karan, Nebojša Tojagić i Dario Taškov, koji se terete da su počinili krivična djela organizovani kriminal, šverc droge i oružja, te krijumčarenje migranata, pušteni su na slobodu.

Ovu odluku je, na prijedlog Tužilaštva BiH, donio Sud BiH. Osumnjičenima, koji su lišeni slobode u akciji Storage, određene su mjere zabrane i to zabrana putovanja i napuštanja boravišta.

– Ukoliko je hitno potrebno da napuste mjesto boravišta, osumnjičeni se mogu obratiti Sudu obrazloženim zahtjevom o kojem će Sud odlučiti u svakom konkretnom slučaju. Provjeru mjere zabrane napuštanja boravišta provodit će ovlaštena službena lica PS Gradiška, PS Novi Grad i PU Banja Luka, pojašnjavaju u Sudu BiH.

Oni su slobode lišeni 8. decembra prošle godine, a prilikom pretresa je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane, te je zaplijenjeno 11 skupocjenih automobila, oko 100.000 KM, puške, pištolji…

Prema tvrdnji Tužilaštva BiH, oni su duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku. Istragom su obuhvaćeni i Milivoje Lovrenović, za kojim je raspisana potjernica zbog ubistva Slaviše Stojanovića, njegov sin Dušan, koji je još u pritvoru, te Predrag Petković, Jovica Grujić, Dario Jekić i Vladica Pavlović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79