Sud BiH pustio na slobodu Alisu Mutap!

Foto: Klix

Alisa Ramić, djevojačko Mutap, puštena je da se brani sa slobode. Odluka je to Suda BiH nakon jučerašnjeg ročište u predmetu “Zijad Mutap i drugi”, po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora za osumnjičene.

Na jučerašnjem ročištu ona se požalila da pet godina trpi medijski linč. Dodala je da je jedino lijepo što je ostala trudna ali da ne zna kako iznosi trudnoću. Zatažila je da bude puštena iz pritvora “zbog bebe”, javlja Klix.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv pet osoba u slučaju “Dženan Memić”. Prema saopćenju, optužnica je podignuta protiv Alise Ramić (rođ. Mutap), Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Optuženi se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili skupini za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić (Mutap) i Muamer Ožegović od prošlog mjeseca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79