Sud BiH ukinuo mjere zabrane Asimu Kamberu, Tužilaštvo uskoro podiže optužnicu

Sud BiH ukinuo je mjere zabrane Asimu Kamberu, predsjedniku SDA u Sanskom Mostu,  Mireli Husić i Faziru Vukaliću koji su uhapšeni u septembru prošle godine po naredbi Tužilaštva BiH.

Inače, Kamber je poznat kao dugogodišnji agresivni političar SDA i veliki moćnik u Krajin pod istragom je Tužilaštva zbog izbornih krađa tokom 2018.odine.

Ova trojka osumnjičena je da je u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasala koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate s područja Sanskog Mosta.

Nakon hapšenja, Kamberu, Husiću i Vukaliću određene su mjere zabrane. Zabranu putovanja, zabrana sastajanje s određenim osobama osumnjičenim u ovom postupku, kao i svjedocima, bilo telefonski, putem posrednika, neposredno ili putem društvenih mreža, uključujući i približavanje na 100 metara.

Također, bilo mu je zabranjeno i kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih iili elektronskih medija. Inače, Kamber je poznat kao dugogodišnji agresivni političar SDA i veliki moćnik u Krajini.

Kamber je već ranije kršio mjere zabrane, ali mu je Sud odbio odrediti pritvor. Međutim, nedavno su mu ukinute sve mjere, zbog čega je Tužilaštvo najavilo žalbu.

Saznanjemo da će u ovom predmetu vrlo brzo biti podignuta optužnica, jer je istraga okončana piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79