Sud donio privremene mjere osiguranja nad autobuskom stanicom u Zenici

Kako je potvrđeno za FTV, Kantonalni sud u Zenici je 12.07. donio Rješenje o određivanju privremene mjere osiguranja kojim se zabranjuje Gradu Zenica otuđenje i opterećenje nekretnina ili stvarnih prava upisanih na nekretnini uz zabilježbu zabrane u zemljišnim knjigama i to na nekretnini upisanoj kod Općinskog suda u Zenici, Zemljišno-knjižni ured, vlasništvo 1/1 Grad Zenica, u naravi autobuska stanica, uz zabilježbu zabrane u zemljišnim knjigama Zemljišno-knjižnog ureda Općinskog suda Zenica. Pravobranilaštvo Grada Zenica danas je izjavilo žalbu protiv ovog Rješenja.

Podsjećamo, nakon što je autobuska stanica izuzeta iz imovine Javno komunalnog preduzeća Zenicatrans, predata je na upravljanje privatnoj kompaniji te je proteklog mjeseca, nakon jednogodišnjeg zastoja, ponovo stavljena u funkciju. Izuzimanje autobuske stanice iz imovine Javno-komunalnog preduzeća Zenicatrans i upis na imovinu Grada Zenica predmet je istraga Tužilaštva ZDK-a, a u januaru ove godine Federalna uprava policije je u predmetu Zenicatrans protiv zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića i još šest lica Tužilaštvu ZDK-a podnijela Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79