Sud im vratio nadu: Starica i njena kćerka nezakonito izbačeni iz kuće u Banjaluci

Okružni sud u Banjaluci vratio je nadu starici Vukosavi Popović i njenoj kćerki Sanji da će se vratiti u porodičnu kuću iz koje su brutalno izbačene u oktobru prošle godine, saznaje Srpskainfo.

Naime, sud je ukinuo sva izvršna rješenja o deložacijii i naredio prvostepenom sudu da donese novo rješenje. Mučne scene izbacivanja Vukosave i Sanje u oktobru prošle godine obišle su region, a sila koja se toga dana obrušila na nejaku staricu i njenu kćerku bila je poput detaljno isplanirane akcije hapšenja najozloglašenijih kriminalaca.

Nakon što su uspješnozavršili “akciju” institucije su ostavile Vukosavu i Sanju na milost i nemilost ulice. Kada su svi već zaboravili ovaj slučaj, dogodio se nesvakidašnji obrt koji je ne samo vratio nadu u pravdu Vukosavi i Sanji, već im otškrinuo vrata porodičnog doma u kojem su provele decenije svog života.

Nada je vraćena jer je zahvaljujući žalbi advokata Ivana Šijaković Okružni sud u Banjaluci uvidio da je u svim ranijim postupcima sud ignorisao teško psihičko stanje Vukosave Popović koja je bila nosilac stanarskog prava i tako donosio niz rješenja koja su dovela do konačne deložacije.

Advokat Ivan Šijaković koji je uspio dobiti gotovo izgubljen slučaj, istakao je da je sud sve vrijeme ignorisao procesnu nesposobnost Vukosave Popović.

-Okružni sud u Banjaluci je pravilno uočio višestruke povrede parničnog i izvršnog postupka posle višegodišnjih maratonskih procesa pred Osnovnim sudom u Banjaluci u vezi sa neosnovanim izvršenjem na stanu Vukosave Popović u ulici Srpskih dobrovoljaca u Banjaluci. Okružni sud je svojim rješenjem ukinuo sva dosadašnja rješenja osnovnog suda, a koja se odnose na izvršenje na predmetnom stanu Vukosave Popović i predmet vratio na ponovni postupak – objasnio je Šijaković.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79