Sud naredio da se oduzmu telefoni Skaki, Hadžibajriću i još trojici vijećnika

Općinski sud u Sarajevu je naredio privremeno oduzimanje mobilnih telefona gradonačelnika Abdulaha Skake i načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zbog istrage o trgovini utjecajem.

Osim telefona njih dvojice, također je naređeno da se ovi uređaji oduzmu i od gradskih vijećnika Alema Loge i Samira Bejića koji su članovi Naroda i pravde, te od SDP-ovca Muamera Mekića.

Sud je objasnio da se njima mobilni telefoni oduzimaju jer bi mogli služiti kao dokaz u krivičnom postupku koji se vodi protiv nepoznatih osoba, a u pitanju je sumnja na davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Podsjetimo, krivičnu prijavu protiv Skake i Hadžibajrića podnio je predsjednik Naroda i pravde ElmedinKonaković zbog sumnje da su vršili trgovinu utjecajem u procesu izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća, a indirektno i na izbor gradonačelnika, gdje je kandidat bio Bogić Bogićević.

Nedavna dešavanja u Gradskom vijeću Grada Sarajevo su razlog za oduzimanje telefona gradonačelniku Sarajeva, načelniku općine i vijećnicima iz ovog grada.

Naime, na prvoj sjednici Vijeća bezuspješno je glasano za novo rukovodstvo s obzirom na to da tadašnja “Četvorka” nije imala većinu da izabere svog kandidata, a zatim nije postojao ni kvorum za održavanje sjednice i ponovno glasanje.

Zbog toga, nije izabran Bogić Bogićević za gradonačelnika, kao što je planirano ranije. Bogićević se povukao iz utrke za gradonačelnika Sarajeva, a u javnosti su krenule optužbe za utjecanje na glasanje vijećnika.

Elmedin Konaković je čak prilikom gostovanja na javnom servisu Federacije BiH pokazao poruke koje je poslao Željku Majstoroviću, a iz kojih se jasno vidi da sumnja da aktuelni gradonačelnik Abdulah Skaka lobira za glasanje protiv Ademovića.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79