Sud potvrdio optužnicu protiv migranta koji je osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića u Sarajevu

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Josufa Mselmanija Bushaipa državljanina Libije zbog krivičnih djela ubistvo i pokušaj ubistva.

Optuženi se tereti da je zajedno sa već optuženim Salahom Eddine Dechane i još jednim državljaninom Maroka koji je nedostupan organima gonjenja, 17. novembra 2020. godine, oko 22 sata i 30 minuta u Barskoj ulici u Općini Ilidža, u jednom ugostiteljskom objektu upotrebom noža zadali više udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša sa lijeve strane uslijed kojih je i usmrćen.

Navedeno krivično djelo počinili su nakon što nisu usluženi pićem koje su tražili ispred kafića. Terete se i da su još dvojici prijatelja oštećenog nanijeli laku i tešku tjelesnu povredu.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo rapisao međunarodnu potjernicu za Josufom Mselmanijem Bushaipom, budući da se nalazio u bjekstvu. Nakon lišenja slobode i ekstradicije sa Kosova optuženi se nalazi u pritvoru. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila produženje pritvora optuženom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79