Sud u Banjaluci presudio: Šest godina jer je napastovao kćerku

N.P. osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest godina zatvora zbog obljube četranestogodišnje djevojčice, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, on je napastovao kćerku u julu i avgustu prošle godine.

Ovaj slučaj bio je zatvoren za javnost, a iz Suda je saopšteno da je N.P. osuđen na šest godina zatvora za krivično djelo obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

“Istom presudom optuženi je oslobođen optužbi da je počinio dva krivična djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom 1. i 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, saopšteno je iz Okružnog suda.

Osim kazne, kako je saopšteno, N.P. je izrečena i mjera bezbjednosti zabrana približavanja i komunikacije sa određenim licima.

“Izrečena je zabrana približavanja oštećenom licu na udaljenosti manjoj od 150 metara i zabrana komunikacije sa njim u trajanju od dvije godine računajući od dana pravosnažnosti presude. Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere. Optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 28. avgusta 2020. godine do 28. januara ove godine”, navodi se u sudskom saopštenju.

Dodali su da su optuženom produžene i ranije izrečene mjere zabrane koje su određene 28. januara i to zabrana sastajanja sa oštećenim licem kojem se ne smije približiti na udaljenosti manjoj od 150 metara. Te mjere ostaju na snazi do drugačije odluke suda o mjerama zabrane.

Kako se navodi u sudskoj odluci, optuženi je upozoren da se protiv njega može odrediti pritvor, ako prekrši izrečene mjere.

Presudom je zakonski zastupnik oštećenog lica upućen da imovinsko pravni zahtjev za naknadu štete može ostvarivati u parnici, prenosi Glas Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79