Sud u Mostaru: Završne riječi obrane Sade Đuguma, očekuje se izricanje presude

Na Županijskom sudu u Mostaru, u petak su iznesene završne riječi obrane Sade Đuguma, koji se suočava s nizom optužbi za organizirani kriminal. Đugum je optužen za izazivanje opće opasnosti, oštećenje tuđe imovine, poticanje na ubojstvo, iznudu, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u razdoblju od 2019. do kolovoza 2021. godine.

Izricanje presude planirano je za srijedu, 27. ožujka u 9 sati, a Đugumova obrana posljednji je put imala priliku iznijeti svoje argumente pred sudom.

“Potrudite se da vidite istinu, mediji su napumpali priču, nadam se da nećete donositi presudu na temelju medija. Ipak ste sud, odnosio sam se korektno prema svima, nadam se da ćete vidjeti laži koje su iznesene protiv mene”, rekao je Đugum, dok je stajao uz svoje odvjetnike, pred Sudom kojim predsjedava Danijela Dalipagić-Rizvanović, a čiji članovi su Merima Ćatić i Elis Sultanić.

Đugum se suočava s teškim optužbama, uključujući reketarenje, poticanje na ubojstvo, trgovinu drogom i navodno navođenje maloljetnice na prostituciju. Obrana tvrdi da nisu dokazana djela koja su mu stavljena na teret te da su optužbe temeljene uglavnom na svjedočenju drugih optuženih.

Optužnica tvrdi da je Đugum bio vođa kriminalne skupine koja je djelovala na području Mostara te da je bio uključen u razne nezakonite aktivnosti. Međutim, Đugum tvrdi da su sve optužbe protiv njega izmišljene te da je žrtva medijske hajke.

“Nisam sakrio, podvodio ni zloupotrebljavao S.H. nisam pucao, doveo u opasnost život, ako nisam pomogao nisam ni odmogao. Nema prijetnji i poticanja, sve što mi se stavlja je jedna smišljena neistinita priča nisam davao naredbe, svi su odrasli ljudi nisam im ni otac, ni majka, ni šef da netko nekom može narediti. Svatko je odgovoran za sebe niko nikog ne može natjerati na nešto što ne želi”, rekao je Đugum.

Nakon završetka završnih riječi, Sud će pažljivo razmotriti sve dokaze, argumente i izjave te će donijeti konačnu odluku o slučaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79