Sudbina bivšeg bubnjara YU Grupe: Kaže da živi u bijedi, i da mu je potrebna pomoć

Slobodan Jurišić Jura, nekadašnji bubnjar YU Grupe, otkrio je da se bori s bijedom i traži pomoć. Na svom Facebook profilu, Jura iznio je detalje teške situacije u kojoj se trenutno nalazi.

“Bubnjar sam već 50 godina. Svirao sam u YU Grupi, sa Cukićem… Živim u kući u Perlezu, blizu Zrenjanina, bez struje i vode. Uslijed nesretnih okolnosti, ostao sam bez ikakvih sredstava. Ukrali su mi novac od prodaje stana, pa sam sada prepušten na milost sugrađana. Sam sam i bolestan. Svaka pomoć mi znači. Zamolio bih sve dobre ljude koji žele pomoći novčanom donacijom da to učine preko post neta u pošti. Moj broj telefona je 0600757575, Slobodan Jurišić”, napisao je.

Jura je za Blic.rs ispričao da je prošao kroz pakao nakon što je prodao stan od 20 kvadrata u Zemunu.

“Jednog vikenda sam otišao kod prijatelja na slavu i ukradeno mi je sve što sam imao, 19.000 eura koji su bili u stanu. Nisam ih odnio u banku. Za te pare sam mogao kupiti kuću, auto. Sada sam ovdje kao neki beskućnik, živim kao slijepac”, rekao je.

Profesionalno se bavio muzikom od 1979. godine i bio je jedan od najaktivnijih bubnjara u Srbiji. Počeo je s radom u studiju s bendom Mama Co Co.

Radio je i izvan granica Srbije, posebno u Njemačkoj, gdje je stekao reputaciju “gruvera”. Poznat je po jedinstvenoj tehnici sviranja bubnjeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79