Suđenje braći Vranješ: Ognjen nije došao na ročište, Stojan negirao krivicu

 

Stojan Vranješ, poznati fudbaler i kapiten FK Borac, negirao je krivicu po optužnici za učešće u tuči u kojoj su povrijeđeni Anja Trtić i Dušan Komljenović, dok se njegov brat Ognjen Vranješ, bivši reprezentativac BiH, nije pojavio na ročištu.

Optužnica Ognjena Vranješa tereti za nanošenje teških povreda Anji Trtić, dok se zajedno sa bratom Stojanom tereti i za nanošenje tjelesnih povreda Dušanu Komljenoviću. Napad se dogodio 20. juna prošle godine u Banjoj Luci.

Do čarki je došlo u kafe baru “Agape” i uglavnom se radilo o svađi i prepirci koja se nastavila u “Boski” gdje je Ognjen šakom udario Komljenovića, koji se skotrljao niz stepenice i ostao bez dva zuba.

Potom je odgurnuo Trtićevu koja je takođe pala na stepenicama i skotrljala se, zadobivši prelom dva rebra. Napad se nastavio i na Trgu Krajine gdje su se braća Vranješ okomila na Komljenovića i zadali mu dodatne povrede.

Ognjen Vranješ nije došao na suđenje

 

Stojan je u sud došao u pratnji advokata Stojana Vukajlovića, dok se njegov brat Ognjen nalazi u Belgiji i nije bio u mogućnosti da se pojavi pred sudom.

Vukajlović tvrdi da njegov klijent nije kriv za ono što mu se stavlja na teret, te da će to i dokazati tokom postupka.

– Radilo se o masovnoj tuči, a optužnicom su obuhvaćeni samo Ognjen i Stojan, jer se radi o javnim ličnostima i cilj je da se od njih izvuče materijalna korist. Djevojka koja je povređena, nije zadobila tjelesne povrede na način opisan u optužnici i odbrana će to dokazati pred sudom – tvrdi Vukajlović.

Naredno ročište zakazano je za oktobar i ukoliko se Ognjen ni tada ne pojavi pred sudom postupak protiv njega će najvjerovatnije biti razdvojen piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79