Suđenje Elviru Salkiću: Ispalio 14 hitaca iz automatske puške u Damira i njegove prijatelje

U Okružnom sudu u Bijeljini danas je nastavljeno suđenje Elviru Salkiću (43), poznatom po nadimku Šaćko, iz Bijeljine koga optužnica tereti za dva krivična djela, pokušaj teškog ubistva i nedozvoljene proizvodnje oružja i eksplozivnih materija.

Salkić je, kako je navedeno u optužnici, sedmog juna 2019. godine, oko 22,30 minuta, u namjeri da liši života Damira Beganovića (33) iz Bijeljine, izašavši u Ulici Ilije Garašanina iz automobila marke „Mercedes“, njemačkih registarskih oznaka, ispalio najmanje četrnaest hitaca u pravcu Damira Beganovića i četvorice njegovih prijatelja s kojima je je Beganović te večeri stajao u Ulici Mike Bosnić u Bijeljini, s druge strane kanala Dašnica. Pušku iz koje je pucao sakrio je kod svoje poznanice Alije Beganović, a policija ga je kasnije pronašla u motelu „Brđak“ u Bijeljini, gdje se krio, navedeno je u optužnici.

U nastavku glavnog pretresa saslušan je Dobrica Ćuskić, policijski službenik zaposlen u Sektoru kriminalističke policije u Policijskoj upravi Bijeljina.

Ćuskić je u svom iskazu naveo da je te večeri bio na licu mjesta s patrolom policije, te da su pronašli više čaura na asfaltu i da su bili uočljivi tragovi zrna ispaljenih iz vatrenog oružja na fasadi kuće ispred koje su stajala petorica mladića.

Na pitanje branioca optuženog Elvira Salkića, advokata Dejana Bogdanovića, da li su oštećeni I njegovi prijatelji bili u alkoholisanom stanju, svjedok Ćuskić je rekao da oni nisu prilikom sačinjavanja zapisnika odgovorili na to pitanje.

Svjedok je u nastavku naveo da je sa prijavljenim Salkićem obavljen informativni razgovor u policiji, ali ga je advokat Bogdanović pitao, kako se može obavljati informativni razgovor sa osobom koja je uhapšena i koja ima lisice na rukama.

Svjedok Ćuskić je u nastavku, odgovarajući na unakrsna pitanja branioca optuženog i tužioca Aleksandra Radana, izjavio da on nije postavljao pitanja ni osumnjičenom, ali ni Aliji Beganović, kod koje je pronađeno skriveno automatsko oružje iz koga je pucano.

U nastavku suđenja, zakazanom za 30. oktobar, biće obavljena rekonstrukcija ovog događaja na licu mjesta, a najavljeno je psihijatrijsko vještačenje i vještačenje na prisustvo alkohola kod oštećenih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79