SUĐENJE FATALNOJ SUNITI: Od mjesta ubistva vožnju do Bugojna OVAKO JE PLATILA

Svjedočenjem ljekara iz Hitne medicinske službe Tatjene Kilibarde, danas je u Kantonalnom sudu Mostar nastavljeno suđenje Suniti Hindić (21), optuženoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika Vile Ivanković, koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine oko sedam sati ujutro u tom motelu u naselju Buna kod Mostara.

Doktorka je kazala kako je na poziv ženske osobe tog jutra sa ekipom Hitne medicinske pomoći došla na mjesto zločina. U sobu su ušli sa policijom, gdje su kako je kazala muškarca zatekli u lokvi krvi i sa raširenim zjenicama. Naglasila je kako je već bio mrtav, ali da su ga pokušali reanimirati bezuspješno. Kazala je i kako je soba bila tamna , sa prigušenim svjetlom tako da se teško što moglo vidjeti, ali da je zapazila pištolj na ormariću pored kreveta, prenosi Klix.

Ajdin Begović, taksista koji je Hindić vozio od Jablanice do Bugojna kaže kako je na stajalište taksista na autobusnoj stanicu u Jablanici ona stigla sa vozilom crvene boje oko 8.15.

Ističe kao je on bio na prvom mjestu za vožnju, te da je njegov kolega kod kojeg je vozilo stalo dogovorio vožnju do Bugojna za 70 KM.

Begović koji je Hindić prepoznao u sudnici je kazao je kako je imala crni šal preko glave i da je bila bosa, te da ga je zamolila da uključi grijanje navodeći da ima groznicu.

Potom ga je pitala može li voziti brže jer ima smrtni slučaj. Kaže kako ju je na njegovo pitanje rekla da je u pitanju majka, nakon čega se komunikacija nije ni nastavila.

Kada su stigli rekla mu je da će njen otac platiti vožnju, te joj je kako navodi pomogao da izađe do stana, jer je navela da je bole noge. No vrata je otvorila žena, koju je Hindić pitala ima li 70 KM, na što je ona rekla da nema više od 20KM. Potom mu je Hindić dala prsten da odnese na otkup, za koji je kako navodi dobio 65 KM, ali je zamolio da mu se na račun napiše 50KM, kako bi on zaradio 10 KM i njoj vratio 5 KM kusura. No, kad se vratio kako priča vrata mu je otvorilo dijete, a ona je kazala kako joj kusur ne treba. Vrativši se u vozilo kako dalje navodi prijetio je da je sjedište na kojem se Hindić vozila bilo mokro.

Pripadnici Policijske uprave Bugojno, Elvedin Mandžuka i Enes Šehić svjedočili su na okolnosti 5. oktobra 2019.godine kada su po depeši MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona izuzeli odjeću Sunite Hindić iz stana Razije Hindić, koja je po njihovom navođenju njezina majka.

Kazali su kako ih je Razija dobrovoljno pustila u stan i pokazala im mjesto na kojem se nalazila Sunitina odjeća, te da su izuzeli crne hlače, bež džemper, crni šal i grudnjak.

Tokom njihovog svjedočenja Hindić se vidno uznemirila, kada su na upit tužiteljke Tanje Marčinko izjavili da je službeno poznaju od ranije. Mandžuka je naveo da je ona bila problematična još u osnovnoj školi. Tužiteljica Marčinko je zatražila da to pojasne, na što se usprotivila Nada Dalipagić, koja je advokat Sunite Hindić.

Navela je kako nema potrebe za takvim pitanjima, s obzirom na to da njena klijentkinja nije do sada kažnjavana, što je predsjedavajući Sudskog vijeća, Elis Sultanić uvažio, uprkos navođenju tužiteljke Marčinko da to govori o karakteru osobe koja je počinila najteže krivično djelo.

Advokatica Nada Dalipagić i Sunita Hindić

Suđenje će biti nastavljeno 9. jula kada će videolinkom biti saslušana dvojica svjedoka iz Hrvatske, koji nisu mogli doći zbog novonastale situacije uzrokovane korona virusom.

Oni su u noći koja je prethodila ubistvu bili u motelu, a Dalipagić je kazala kako su to svjedoci koji su vidjeli da je Sunita cijelu veče sjedila sa ubijenim, te su se ljubili što pokazuje da su bili u izrazito bliskoj vezi i da su pili žestoka pića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79