Suđenje Mirsadu Kukiću: Šta je danas na sudu kazao Admir Andelija

U Općinskom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Mirsadu Kukiću, optuženom za primanje dara ili drugog oblika koristi radi trgovine uticajem u “Elektrodistribuciji”.

Kao svjedok Tužilaštva Kantona Sarajevo, danas je saslušan Admir Andelija, koji je na mjestu izvršnog direktora za distribuciju u Elektroprivredi BiH naslijedio optuženog Eseda Džananovića.

Andelija je ispričao da je od juna 2011. do 2016. godine bio nadređeni Džananoviću, koji je u to vrijeme bio direktor podružnice Elektrodistribucije Sarajevo. Odgovarajući na pitanja tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo, Andelija je rekao da su Džananović i on krajem 2015. konkurisali na istu poziciju izvršnog direktora.

Svjedok kaže za optuženog Džananovića da je imao podršku Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i “čelnih ljudi”.

“Ja nisam uživao podršku Kantonalnog odbora SDA Tuzla na čijem je čelu, nažalost, tada bio Mirsad Kukić”, kazao je Andelija, te dodao da je u Kadrovskoj komisiji koja je i razmatrala ovaj prijedlog odlučujući glas Džananoviću došao od člana koji je Kukićev kadar.

Kako je danas rekao Admir Andelija, iako je imao usmeno obećanje od Kukića da će odlučujući glas upravo on dobiti – to se nije desilo.

Na upit braniteljice koja zastupa Mirsada Kukića da li je nakon rezultata glasanja upitao Kukića bilo šta, Andelija je potvrdno odgovorio. “Da parafraziram, Kukiću sam poslao poruku koja je glasila: ‘Hvala. Meni je 48. godina i u budućnosti još mnogo bitaka. Samo da me zdravlje posluži'”, kazao je Andelija.

Na upit da li smatra da je to prijeteća poruka, svjedok Andelija je odgovorio negativno.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. juni 2019. godine.

Podsjećamo, Mirsada Kukića optužnica tereti za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem u vezi sa zapošljavanjem u “Elektrodistribuciji”.

Ranije je bio optužen s Amirom Zukićem, Safetom Bibićem, Nedžadom i Senadom Trakom, Ramizom Karavdićem, Džananovićem i Asimom Sarajlićem, kojima se sudi za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima, ali je njegov predmet izdvojen.

Suđenje Kukiću bilo je odgođeno nakon njegove operacije, a zbog njegovog zdravstvenog stanja i po mišljenju ljekara, ročišta ne mogu trajati duže od sat vremena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79