Foto: Detektor/BIRN
Suđenje Vasviji Vidović: Optužena za sprečavanje dokazivanja

Suđenje Vasviji Vidović: Optužena za sprečavanje dokazivanja


Suđenje advokatici Vasviji Vidović, optuženoj za sprečavanje dokazivanja, započelo je u maju 2024. godine čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH i odbrane.

Prema optužnici, koju je pročitao tužilac Feđa Fejzagić, Vidović je 18. decembra 2023. godine ušla u prostorije SIPA-e, gdje je Ranko Debevec, tada uhapšen, bez prisustva policijskih službenika komunicirao s njom.

Optužnica navodi da je Vidović preuzela telefon marke Samsung od Debevca s namjerom da oteža dokazivanje krivičnih djela pred Sudom BiH.

Debevec je telefon sakrio u torbu Vidović, koju je ona potom vratila na mjesto.

Tužilac Fejzagić planira dokazati krivicu Vidović saslušanjem pet policijskih službenika SIPA-e i prezentiranjem 15 materijalnih dokaza.

Braniteljica Senka Nožica tvrdi da je postupak započet nepravilno, jer je glavni tužilac Milanko Kajganić najavio podizanje optužnice na sjednici VSTV-a, što smatra nepristrasnim postupkom.

Nožica ističe da optužnica ne sadrži bitne elemente krivičnog djela i da će odbrana dokazati nevinost Vidović. Suđenje se nastavlja 23. jula saslušanjem dva svjedoka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija