Suđenje za likvidaciju Krunića: Gajić i Kovačević komunicirali telefonom na dan ubistva

Rodoljub Gajić, optuženi za pomaganje ubistva Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana ilića, imao je 20 telefonskih razgovora sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem.

To je na nastavku suđenja rekao stručni svjedok tužilaštva Miroslav Ćirković. Osim Gajića, nekadašnjeg zaštitara Krunićeve firme “Sector security”, za zločin su optuženi Benedi Đukanović i Emilio Baldo.

Razgovori i poruke

Ćirković je pojasnio da je vještačio međusobnu komunikaciju Gajića i Kovačevića od 1. januara do 10. maja 2019. godine. Bilo je tu razgovora i SMS poruka, čija je sadržina nepoznata. Jedan poziv evidentiran je na dan ubistva u 12.53 časova, kada je Kovačević pozvao optuženog sa broja Aleksandra Kalamnde koji je koristio. Vještak tvrdi i da je Gajić 6. aprila pozivao Kovačevića sa broja, registrovanog na kafe bar “Dionis”.

Ispitivanje prekinuto

Gajićev branilac Marinko Brkić smatra da je analiza nezakonito urađena. Svjedoka je pitao da li zna da je Gajić 6. aprila bio u “Dionisu”, na šta je ovaj odgovorio da ne zna. Odbranu je interesovalo otkud Gajićece fotografije u svjedokovom izvještaju, te po čijem nalogu je pristupio civilnom registru da bi do njih došao. Svjedok je upitan i kako zna da su Gajić i Kovačević razgovarali, ako ne zna trajanje poziva. Ispitavanje je prekinuto, ali će na zahtjev odbrane biti nastavljen na narednom ročištu, piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79