Suđenje za likvidaciju u Han-Pijesku: Izrešetao ženinog ljubavnika

Pred vijećem Okružnog suda u Istočnom Sarajevu u toku je suđenje Bošku Kovačeviću (28) i njegovom rođaku Peri Miroviću (43) zbog likvidacije Davora Vitića (33) u selu Bogaze kod Han-Pijaska.

Tragedija se desila zbog preljube Boškove nevjenčane supruge Biljane Kovačević (39), koja je, navodno, namjeravala pobjeći s Vitićem.


– Kod ovog suda u toku je krivični postupak protiv optuženih Boška Kovačevića i Pere Mirovića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršioci teške likvidacijeiz člana 125. stav 1.t ačka 5. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u stjecaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Krivični postupak se nalazi u fazi glavnog pretresa, u toku je izvođenje dokaza optužbe – navedeno je za „Avaz“ iz Ureda predsjednika Okružnog suda Istočno Sarajevo.

Likvidacija Davora Vitića dogodilo se 21. jula prošle godine. Vitić je došao u selo Bogaze kod Han-Pijeska da se obračuna s Boškom Kovačevićem. Obračun je dogovoren porukama utem društvene mreže Facebook, na kome su se Vitić i Kovačević prepucavali i razmjenjivali pogrdne riječi. Vitić, bijesan zbog te prepiske, odlučio je da dođe do njihove kuće kako bi se obračunali.

Izrešetani Golf na policijskom parkingu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Vitića je Golfom 2 u blizinu kuće Kovačevića dovezao prijatelj Branko Ružičić i nisu uspjeli ni da izađu iz vozila kad su Kovačević i Mirović izašli i zapucali prema Golfu iz poluautomatskih pušaka. Jedan hitac Vitića je pogodio u glavu.

Motao se po selu

Mještani Bogaza su pričali da su Davora Vitića i ranije viđali kako se ”mota” po selu, a priča se i da je Biljana, navodno, planirala da s njim pobjegne od muža. Inače, Boško je 11 godina mlađi od nje i nosi njeno prezime, budući da je rođen kao Mirović.

Izrešetani Golf prebačen je na parking ispred Policijske stanice u Han-Pijesku radi vještačenja. Davor Vitić u Bogazu je poznat i po tome što je kao maloljetnik likvidirao taksistu i, kako rekoše, sedam dana vozio njegov leš u automobilu dok ga nije ostavio.

Bacio bombu bivšoj djevojci

Nastradali Vitić lišen slobode je u decembru 2017. na osnovu centralne potjernice koju je za njim raspisao Kaznenopopravni zavod (KPZ) Trebinje, gdje je izdržavao pritvorsku kaznu zbog pokušaja likvidacije i ugrožavanja sigurnosti. Bio je u bijegu nakon što se nije vratio u KPZ s dopusta. Vitić je 2011. bacio bombu u sobi svoje djevojke Milene Ostojić i tom prilikom su oboje bili povrijeđeni. Vitić je bacio bombu iz ljubomore, jer je djevojka htjela prekinuti njihovu vezu.

Migrant koji je nosio sestru na leđima stigao u Francusku: “Stigli smo, hvala svima u BiH”

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79