Suđenje za ubistvo u Njemačkoj: Glavni osumnjičeni iz BiH

U Njemačkoj se odvija suđenje Dejanu B., muškarcu iz Bosne i Hercegovine, i njegovom njemačkom partneru Ujguru T. (48), optuženima za ubistvo 39-godišnje Aleksandre R. iz Rumunije, koja je u vrijeme nestanka bila trudna osam mjeseci.

Suđenje je privuklo pažnju javnosti nakon što su forenzički stručnjaci otkrili postojanje oproštajnog pisma za koje se sumnja da je napisano pod prisilom.

Aleksandra R., koja je radila na visokoj poziciji u banci, nestala je u decembru 2022. godine.

Njena veza i poslovna saradnja s Dejanom B. su se pogoršale nakon raskida, a ona je protiv njega podnijela nekoliko krivičnih prijava zbog prijetnji. Istražitelji vjeruju da je motiv ubistva povezan sa financijskim nesuglasicama, posebno oko pristupa bankovnim računima i velike sume novca od 785.000 eura.

Svjedoci su potvrdili da je rukopis na pismu Aleksandrin, ali postoji ozbiljna sumnja da je ona bila prisiljena da ga napiše.

Ovo oproštajno pismo sada predstavlja ključni dokaz u rješavanju misterije njenog nestanka.

U međuvremenu, optuženi tvrde da je Aleksandra R. dobrovoljno otišla u inostranstvo, što dodatno komplicira slučaj.

Suđenje nastavlja privlačiti značajnu medijsku pažnju dok se pokušava rasvijetliti što se dogodilo s nesretnom ženom i njezinim nerođenim djetetom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79