Sudska policija naredila zaštitarima da se sklone ispred zgrade agencije “Poslovnost”

Sudska policija danas je konačno provela odluku Općinskog suda u Sarajevu, da zaštitari agencije “Gama AA” dozvole nesmetan prolaz radnicima agencije “Poslovnosti” do njihovih radnih mjesta u zgradi na Marindvoru na obali Miljacke.

Kako je za “Avaz” kazala Maja Marilović, policija je danas naredila zaštitarima da ih ne sputavaju u prolazu do radnih mjesta.

– Međutim, mi još uvijek nismo zadovoljni jer blokovi nisu uklonjeni. Sud i nije donio takvu odluku, dakle nije precizirano nego u sudskom rješenju piše “nesmetan ulaz”. Sada se iz firme “Brend” koja je sve ovo i napravila, hvataju za to, jer nije precizirano – kaže Marilović.

Podsjetimo, prošle sedmice je s predstavnicima agencije “Poslovnost” razgovarao i premijer Kantona sarajevo Mario Nenadić (SBB).

Premijer Nenadić je na tom sastanku predložio da se Agencija obrati Kantonalnom tužilaštvu, Upravi policije MUP-a KS, Općinskom sudu Sarajevo, kao i kantonalnim i federalnim inspekcijama, kako bi od njih dobili institucionalnu podršku.

Iz Agencije “Poslovnost” iskazali su zahvalnost premijeru na pokazanom interesovanju, kao i za poduzimanje određenih koraka u okviru svojih ovlaštenja, kako bi se ova situacija što prije riješila.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79