Sudski policajac iz Vlasenice pušten na slobodu

Mladen Deurić (21), sudski policajac koji je osumnjičen da je hicem iz pištolja pred zgradom suda u Vlasenici likvidirao iz nehata Milomira Jeftića (50) – pušten je da se brani sa slobode.

Nakon saslušanja tužilaštvo je zatražilo od suda da Deuriću izrekne mjere zabrane putovanja, oduzimanje putnih isprava, napuštanja boravišta, te obavezno javljanje policijskoj stanic, pišu Novosti.

Prema nezvaničnim informacijama, Deurić je tokom saslušanja ispričao da je do tragedije došlo kada je navodno vadio okvir iz pištolja, u namjeri da ga isprazni, i tada je došlo do opaljenja.

Deurić se tereti za djelo nehatno lišenje života. Tragedija se dogodila 15. maja ispred zgrade Osnovnog suda u Vlasenici. Jeftić je kao svjedok došao u sud, a kada je ročište odloženo izašao je iz suda i stajao ispred i pušio.

Deurić se nalazio u prijavnici. Metak je prošao kroz staklo prijavnice i Jeftića pogodio u arteriju na vratu, usljed čega je ubrzo preminuo.

Procurili detalji likvidacije u Vlasenici

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79