Sudski rekord: Optužnica u predmetu “Pravda” nije pročitana već dvije i po godine, država ostala bez 380.000 KM

Suđenje u predmetu “Pravda”, u kojem je prvooptuženi Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH, nije počelo već skoro dvije i po godine, od potvrđivanja optužnice Kantonalnog suda u Sarajevu.

Iako je optužnica podignuta i potvrđena još 2017. godine, ona još nikad nije ni pročitana.

Početak suđenja u jednom od najvećih predmeta koje vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo kad je u pitanju sistemska korupcija, nedavno je odgođen po 23. put.

Optuženi Delimustafić, koji je dvije i po godine bio u pritvoru u Kaznenopopravnom zavodu Sarajevo, pušten je nedavno da se brani sa slobode, ali zbog teškog zdravstvenog stanja, nije sposoban da prati suđenja.

U ovom predmetu, koji se odnosi na nezakonito knjiženje nekretnina u Kantonu Sarajevo, optuženi su advokati, notari, sudije, pravobranioci… Svi se terete i za sistemsku korupciju i organizirani kriminal.

Samo jedno ročište građane košta skoro 20.000 maraka, što znači da su 23 odgode ispraznile kasu Kantona Sarajevo za više od 380.000 maraka, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79