Sukob dvije frakcije Hordi zla: Hukelić je nedavno prešao na jug, pa slao poruke upozorenja Kundi

Emir Kundo i Džan Hukelić / Foto: Avaz-Facebook

Danas se na Kovačima u Sarajevu desila pucnjava u kojoj, srećom, nije bilo povrijeđenih osoba.

Džan Hukelić je ispalio 7 metaka u pravcu Emira Kunde, a nekoliko njih je završilo u Golfu VII u kojem se nalazio oštećeni.

Hukelića su u toku dana lišili slobode pripadnici MUP-a KS, a osumnjičen je za krivično djelo Ubistvo u pokušaju.

Kako smo već pisali, radi se o sukobu dvije navijačke frakcije Hordi zla.

Džan Hukelić pucao na Emira Kundu, riječ je o neraščišćenim računima zbog navijanja?

Naime, Hukelić i Kundo su višegodišnji pripadnici ove navijačke skupine, nekoliko godina su u sukobu koji je danas eskalirao.

Navodno je Hukelić godinama planirao osvetu, a tome potvrđuju i Facebook statusi koje je pisao.

Nedavno je Hukelić i promijenio navijačku tribinu, odnosno prešao na jug.

“Prošlo je 10 godina kako nisam aktivni navijač i aktivni član Hordi zla. Pojedinim ljudima nisam odgovarao pa su mi gurali skije na sve moguće načine. Pojedinci su to nijemo posmatrali i pravili se da su neutralni. Svi znaju da sam dugi niz godina život davao za Horde zla i Sarajevo, a to pojedinci nisu cijenili. Pustio sam da prođe vrijeme i evo 10 godina poslije postajem navijač Željezničara. Tek će sad Horde zla da me dobro upoznaju i da vide kakvog su člana izgubili. Ko god ima šta protiv, slobodno nek se javi dostupan sam 24/7, izabrali ste Kundu i klošare, a i ja sam izabrao prave ljude. Vidimo se u akcijama”, napisao je Hukelić.

U navijačkom svijetu “akcija” znači dogovorene tučnjave ili napadi na pripadnike suprotnih navijačkih skupina. Po navijačkom “zakonu” hladna i vatrena oružja nisu dozvoljena u takvim sukobima.

Podsjetimo, i Kundo je od ranije poznat sarajevskom policiji po pucnjavama koje su se dogodile 2016. i 2018. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79