Sukob policije i migranata u Velikoj Kladuši

Policija se u subotu sukobila sa stotinama migranata koji su pokušavali da izađu iz prepunog kampa “Miral” u Velikoj Kladuši tokom protesta zbog uslova u objektu te postupanja Hrvatske policije, piše “Reuters”. Pojedini migranti tvrde da im hrvatska policija zapali stvari ako idu prema granici.

Policija je tokom protesta sa kojeg su se čuli uzvici “Sloboda”, “Vratite nam novac” i “Prestanite da nas tučete”, uhapsila nekoliko ljudi, kazali su svjedoci.

Nije bilo informacija o povredama.

“Hrvatska policija je jako, jako loša. Želimo da se granica otvori. Molimo, nemojte nas više udarati. Ne oduzimajte naše jakne, cipele i čarape. Oni sve oduzimaju”, kazao je za “Reuters” Salam Batu, jedan od migranata u kampu.

“Svi ovdje žele otići prema granici i dalje u Italiju, Njemačku ili Francusku”, istakao je jedan Pakistanac koji se predstavio kao Simon.

“Ako idemo na granicu, hrvatska policija nam zapali jakne i cipele, oduzimaju mobilne telefone”, kazao je “Reutersu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79