Sukob u skupštini u Goraždu: Bilo i naguravanja, nazivali se pogrdnim imenima

Nakon završetka nastavka konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde došlo je do verbalnog, a umalo i fizičkog sukoba, kada je dopredsjedavajući Skupštine Edim Fejzić (Goraždanska priča) nasrnuo na poslanika Nijaza Musića (SDA).

Sukobu je prethodio izbor Daliborke Milović za predsjedavajuću Skupštine BPK Goražde, te Musićevo obraćanje poslanicima tokom kojeg je kolegama iz SDA ironično čestitao na ovakvom ishodu sjednice te i kolegi Fejziću, kao dopredsjedavajućem iz reda Hrvata uputio čestitku za predstojeći Božić.

Inače, nakon pune dvije godine kompletirano je rukovodstvo Skupštine BPK Goražde. Na nastavku konstatirajuće sjednice u skupštinsko rukovodstvo najprije je jednoglasno izabrana predstavnica Kluba poslanika srpske nacionalnosti Daliborka Milović (Liberalna stranka), koja je potom, prostom većinom tri člana rukovodstva Skupštine izabrana za predsjedavajuću.

Na taj način dosadašnja predsjedavajuća Edita Velić (DF) praktično je smijenjena sa ove pozicije. Za sada nema zvaničnih informacija da li se njenom smjenom najavljuje rekonstrukcija i izvršne vlasti u BPK.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79