Sukobi i neizvjesnost oko kandidature za gradonačelnika Banja Luke u PDP-u

Današnja sjednica Predsjedništva PDP-a nije donijela odluku o kandidatu stranke za gradonačelnika Banja Luke. Ova tema izazvala je podjele i oštru raspravu među članovima, prijeteći da dodatno poveća unutarnje podjele u stranci.

Sukobi su se pojačali nakon što je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković prozvao bivšeg ministra vanjskih poslova Igora Crnadaka, tvrdeći da je “zabio nož u leđa” i promijenio politiku. S druge strane, Crnadak tvrdi da je Stanivuković ucijenjen i da više nije onaj borac protiv vlasti kakav je bio.

Predsjednik PDP-a, Branislav Borenović, nije želio iznijeti svoje stajalište u vezi s ovim sukobom, sugerirajući da stranka ostaje ujedinjena. Međutim, unutar stranke postoje različita stajališta, a članovi se nisu uspjeli složiti o kandidatu za gradonačelnika Banja Luke.

Sjednica je, prema izjavama sudionika, započela šalama, ali je ubrzo ozbiljnost situacije postala očita. Odluka o kandidatu za gradonačelnika Banja Luke nije donesena, a rasprava je odgođena za neki sljedeći sastanak.

Stanivuković je u prethodnim danima negirao optužbe o povezanosti s porodicom Dodik, dok Crnadak tvrdi da je Stanivuković promijenio svoju politiku. Očekuje se da će unutarstranački sukobi u PDP-u imati odjeka i u drugim opozicionim strankama u Bosni i Hercegovini, koje prate situaciju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79