Suljagić: Grupa ekstremista palila svijeće u Konjević Polju, krenuli u Potočare

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić danas je komentarisao presudu Ratku Mladiću. Kako je kazao, imao je informacije o grupi ekstremista koji su sa Pala krenuli prema Potočarima.

“Najvažniji ishod je to što je 2 od 5 sudija glasalo da prihvati žalbu Tužilaštva u vezi sa navodima u genocidu u drugim opštinama. Činjenica je da je pravda ostala uskraćena za jedan glas. Kad je 2 od 5 sudija izdvojeno znači da je legitimno, uspostavljeno pravno viđenje događaja u BiH. To što nije presuđeno, ne znači ništa”, kazao je Suljagić i dodao:

Doživotna kazna Ratku Mladiću: Kriv je!

“To je najvažnija promjena, to je jedina promjena u odnosu na prvostepenu presudu. Srebrenica nije nikada dolazila u pitanje. Priroda dokaza je takva samo da mentalni slijepac može odbiti da ih prihvati”.

Kaže da Srebrenica nije dolazila u pitanje.

“Bilo je dosta mračnih, crnih slutnji. Stvorila se atmosfera iščekivanja zbog predsjedavajuće Žalbenog vijeća. Realno, nije dolazila nikada u pitanje. Da li ta tišina znači da je to na nekom nivou prihvaćeno, ne znam”.

“Znamo da je u Konjević Polju, dok smo sjedili ovdje, bila grupa ekstremista nekih srpskih sa Pala s namjerom da dođu ovdje u Potočare. Policija je ih je zaustavila, oni su palili svijeće tamo na mjestu gdje je bila nelegalna crkva. Vratila ih je policija. Sinoć je u Bratuncu bio dernek, očekujem i večeras”, dodao je za N1.

MUP RS-a spriječio incident: Vozilima sa Pala krenuli u Potočare. Vraćeni iz Konjević Polja


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79