Suljagić o Dodikovoj izjavi: Vakcinišite ga konačno!

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik po ko zna koji put je omalovažavao Bosnu i Hercegovinu, Bošnjake, negirao genocid, iznosio netačne podatke o životnom standardu u entitetu RS.

Istakao je da je RS suočena sa stalnim osporavanjem i poručio da “treba izdržati biološke živote onih političara Amerike i zapadne Evrope koji su napravili svoje političke karijere na satanizaciji Srba.”

– Nijedan narod u ovakvom okruženju ne bi izdržao ono što je Republika Srpska izdržala. Stalno osporavanje, stalni pritisak, stalno traženje, naveo je, između ostalog, Dodik.

Zanimljivo je i da je Dodik opet ponovio svoj stav da su “muslimani koji su samo prije 30-40 godina bili Srbi muhamedanske vjere ili muslimani sa malim ‘m’, sad su Bošnjaci koji su samo u jednom ljudskom životu od 50 godina promijenili tri identifikacije”.

Na Dodikovo ponavljanje ove teorije reagovao je direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić, koji je kratko prokomentarisao dodikov istup sa rečenicom: -Vakcinišite ga konačno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79