Suljagić ponovo prozvao Hadžifejzovića i poručio: Poenta pojavljivanja plaćenih lobista Milorada Dodika u medijima je…

Velika prašina se podigla nakon što je Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari, nakog gostovanja Thimotyja Lessa, bivšeg britanskog diplomate poznatom po kontroverznim izjavama o podjeli BiH i prekrajanju granica na Balkanu, reagovao na Twitteru.

Less je, naime, tokom gostovanja na Face TV izjavo da Bošnjaci nemaju vojsku i ne mogu se braniti, te da će ako napadnu bh. Srbe, imati problem sa Srbijom i izgubit moralni integritet. Nakon toga Suljagić je, kako smo već objavili, na Twitteru postavio pitanje:

“Zašto nam Senad Hadžifejzović servira krmetinu u ramazanu?”

Nakon toga Suljagić se ponovo oglasio:

“1. Poenta pojavljivanja plaćenih lobista Milorada Dodika u medijima – predstavljenih kao analitičara, da se balija ne dosjeti – a potom o regurgitacija njihovih stavova u drugim medijima, nema za cilj da ovdašnju javnost uvjeri u neminovnost podjele BiH. Naprotiv, oni pretenduju

2. da postignu efekt koji je u ljeto 1991. postigao tzv. istorijski sporazum Srba i Muslimana, naime da uljude i normalizuju ideje o podjeli kod Srba koji se još sjećaju sankcija, međunarodne izolacije i siromaštva, kao što je “istorijski sporazum” normalizovao R. Karadžića.

3. Dodana vrijednost je da te i takve Srbe uvjeri da među nama ima onih koji podržavaju ideju podjele zemlje: ostale će se već dati uvjeriti rđavim kašikama. Plašenje međunarodnim kontekstom je plašenje mačke rešetom. Da nismo imali tako mnogo prijatelja 1995. ARBiH bi bila u BL.

Prije rata, seoski alkoholičari, u sve bijelim potkošuljama, sjednu na gajbe i uz pive klipače raspravljaju “šta li misli Amerika”? Danas se to zove Senad Hadžifejzović”, napisao je Suljagić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79