Suljagić: Vučić hoće da kaže da je Srbija vlasnik genocida u Srebrenici i da se drugi ne smiju miješati

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, obratio se danas novinarima povodom svečanosti Dana policije, gdje je, pored ostalog, komentirao Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju je prije nekoliko dana usvojila Skupština Crne Gore

Vučić je rekao kako je “potpuno jasno” da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament “protiv vitalnih interesa srpskog naroda”.

Vučić: Kakve veze Srebrenica ima sa Crnom Gorom?

– Reagovali smo mirno, nijednu riječ nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lijepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće – rekao je Vučić i dodao da se Crna Gora na taj način miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Direktor Memorijalnog centra-Potočari, Emir Suljagić, reagirao je na ovu izjavu predsjednika susjedne države.

– Hoće da kaže, šta se oni miješaju u naš genocid? Nije Crna Gora nego Srbija držala na platnom spisku sve i jednog oficira osuđenog za Srebrenicu, kao što im i danas isplaćuje penzije. Ili ubijala svoju djecu da bi sakrila Ratka Mladića – napisao je Suljagić na Twitteru.

Vučić: Dok sam ja predsjednik u Srbiji neće biti rezolucije o Srebrenici

 

– Jezik je uistinu kuća bitka. Postoji jako mnogo načina da se ova izjava pročita, ali svaki, doslovno svaki, znači da je Srbija vlasnik genocida u Srebrenici – napisao je Suljagić u drugom tvitu piše Avaz.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79