Suljo Domac preživio još jedan napad. Danas ide na kućno liječenje

Suljo Planja, poznatiji kao Suljo Domac koji je zbog povreda zadobijenih prije 11 dana u centru Sarajeva bio smješten na Klinici za abdominalnu hirurgiju u Sarajevu, danas će biti pušten na kućno liječenje, potvrđeno je Oslobođenju iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Planja je sa Mirzom Podbičaninom prije 11 dana fizički napao Elvira Sejfića. Nakon što su mu nanijeli povrede, Sejfić je otišao u svoj stan koji se nalazi u centru grada. Uzeo je nož i benzin i krenuo u potragu za svojim napadačima koji su mu prijetili i silovanjem djeteta.

Sejfić je Podbičanina našao kod sarajevske tržnice na Markalama, gdje ga je bez upozorenja izbo više puta. Podbičanin je ubrzo i preminuo. Sejfić je potom krenuo za Planjom kojeg je zatekao u sarajevskom Velikom parku kako sjedi na klupi. Potrčao je prema njemu, a Planja je počeo da bježi. Stigao ga je kod spomen-obilježja ubijenoj djeci Sarajeva. Tu ga je izbo sedam puta nožem i počeo polijevati benzinom s namjerom da ga zapali.

Pogledajte kako su Suljo Domac i Mirza Podbičanin brutalno pretukli Elvira Sejfića

U tome ga je spriječila policijska patrola koja je brzo bila na licu mjesta.

Sejfić je, dok su mu policajci stavljali lisice na ruke, kazao da je ubio Ruhotinu, jer nije znao da se Mirza preziva Podbičanin.

Sejfić se trenutno nalazi u pritvoru KPZ-a Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79