Suprug je istjerao iz kuće, osvetila mu se reketašima

Anel Sejfović, Almedin Ćato, Kemal Gagula i Arman Crnčalo, koji su zbog reketarenja pali u akciji “Escape” Federalne uprave policije, predati su jučer u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

 Stalne prijetnje

– Određeno im je 24-satno zadržavanje. Nakon što ih ispita, postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih – rekla je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

loading...

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da je u igri bilo skoro 10.000 eura, koliko je ova ekipa iznudila od oštećenog. Isti izvor otkrio nam je da je on istjerao suprugu iz kuće. Ostavio ju je bez novca, ličnih dokumenata i stvari. Ona se požalila Anelu Sejfoviću, koji je, kako nam je izvor rekao, odlučio da je zaštiti i pomogne joj. Uslijedile su prijetnje oštećenom i njegovoj porodici te otimačina eura u više navrata, što je trajalo određeni vremenski period.

Krivična djela

U akciji su pretreseni stambeni objekti, vozila i kafići na području općina Novi Grad i Ilidža. Prilikom hapšenja i pretresa osumnjičenih, pronađeni su novac koji se dovodi u vezu s krivičnim djelima iznuda i ugrožavanje sigurnosti, kao i vatreno oružje, municija, mobiteli, SIM kartice i drugi predmeti.

 Poznat policiji

Anel Sejfović i Almedin Ćato dobro su poznati sarajevskoj policiji. Anel Sejfović javnosti je poznat i po tome što je hapšen nakon pljačke “Raiffeisen banke” i ubistva bicikliste Keme Bašića zajedno s rođacima Amelom i Almom Sejfović. Anel je tada, nakon saslušanja, pušten na slobodu, jer se ispostavilo da se u vrijeme pljačke nalazio u zatvoru u Ustikolini. Ćato je poznat po vatrenim obračunima u Sarajevu.

Loading..